مهمترین اتفاق در هرکمپینی این است که برند شما با چه مفاهیمی در ذهن مشتری تصویری ماندگار و اثرگذار داشته باشد هر کمپین تبلیغاتی و یا طرح بازاریابی و برندینگ نیازمند ایجاد یک مفهوم موثر به عنوان هسته اصلی می باشد تا کلیه طراحی ها ، پیام ها و رسانه ها حول محور آن شکل گیرد. رسیدن به مفهوم اصلی و کلیدی و البته خاص و تاثیر گذار کار ساده ای نیست و نیازمند تحقیق ، ایده پردازی ، جلسات متعدد طوفان ذهنی و بررسی و تحلیلی رقبا و بازار است . به جرات می توان گفت که این مفهوم (کانسپت) است که هویت یک برند را شکل می دهد و آنرا در ذهن مخاطبان ثبت و تقویت می کند.
تبلیغات:
تبلیغ ریشه در زندگی اجتماعی انسانها دارد. طی این پروسه فروشنده و تولید کننده سعی می‌کند که مشتری یا خریداران را از وجود این محصول و خدمات آگاه کند.
تبلیغ آگهی به مطالبی گفته می‌شود که جهت آگاه کردن عموم مردم تهیه و به روشی مناسب منتشر می‌گردد. این آگهی ها می توانند بصورت چاپی و یا غیر چاپی باشند. همچنین از نظر مالکیت می توانند به دو گروه دولتی و غیر دولتی تقسیم می‌گردند. از نمونه های آگهی های دولتی می‌توان آگهی انحصار وراثت، ابلاغیه، احضاریه، آگهی مزایده و آگهی استخدام را نام برد.
تاریخچه: آنچه که امروز به عنوان تبلیغات نو و جدید می‌شناسیم، ریشه در اواخر سدهٔ نوزدهم و اوایل سدهٔ بیستم در کشور ایالات متحده دارد. به طور کلی برای تبلیغات اعم از سیاسی یا تجاری می‌توان سه دوره تاریخی قبل از انقلاب گوتنبرگ و اختراع و تکمیل ماشین چاپ در سال ۱۴۵۰ را در نظر گرفت.
تبلیغات دردوره های مختلف به شکل‌های زیر انجام می‌گردیده است:
1- دوره علایم حجاری شده بر روی کاسه‌ها، کوزه‌های سفالی و...
2- نشانه‌ها و تبلیغ روی دیوارها و سنگ نبشته‌ها
3- جارچی‌های شهر
البته تمام فرهنگها و تمدنهای گذشته هر کدام به شیوۀ خود تبلیغات را داشته اند. به عنوان مثال راههای تبلیغ دین در ادیان مختلف بسیار زیرکانه است و پس از گذشت قرنها صیقل خورده و حرفه‌ای تر شده است. آئین سخنوری، خطابه و همچنین متون مذهبی که به عنوان ادعیه و احادیث متداول است، از گونه‌های مختلف تبلیغات به شمار می‌آیند..

تبلیغات در دوران باستان: از دوران ما قبل تاریخ، تصاویری بر روی دیواره غارهای قدیمی نقش بسته که مربوط به سازندگان اشیای ابتدائی است و به نوعی نمایش و تبلیغ توانایی‌ها و کالاهای آنان بوده است.
تبلیغات در قرن حاضر: البرت لاسکر را عنوان پدر تبلیغات نوین معرفی می‌کنند. آنچه ما به عنوان تبلیغات نو و جدید می‌شناسیم در اواخر قرن نوزدهم و اوائل قرن بیستم در کشور ایالات متحده رواج پیدا کرد. در این دوره آژانسهای تبلیغاتی به صورت سازمان یافته ظهور کردند. به وجود آمدن مجلات و کتابهای تبلیغاتی در سال ۱۹۳۰ باعث رونق تبلیغات شدند. این مجلات به صورت رنگی چاپ می‌شدند.
وقتی که صحبت از تبلیغات در قرن حاضر می‌شود، نمی‌توان نامی از تبلیغات اینترنتی نیاورد. تبلیغاتی که مزایای بسیار زیادی دارد: ارزان و فراگیر است. ماندگار و هوشمندانه‌است. شبانه روزی است و هر زمان که شما بخواهید، قابل تغییر است.
کارکرد این نوع تبلیغات به خصوص زمانی که شرکتها از لحاظ منابع مالی با مشکلات مواجه هستند کاملاً پر رنگ تر می‌شود. شاهد این امر، رشد تبلیغات اینترنتی بحران مالی در سال ۲۰۰۹ است.
تبلیغات مستقیم یک اسلحه واقعاً کارا جهت هدف گرفتن بخش خاصی از از بازار هدف است. شما می‌توانید کارت پستال، کاتالوگ، بروشور، خبرنامه و یا یک نامه ساده برای مشتریان خود بفرستید. همچنین میتوانید هدایایی درون پاکت قرار دهید که نشانگر اهمیت به مشتریان خود باشد.

مدل پنج ام تبلیغات

کمپین تبلیغاتی چیست ؟
کمپین، اعم از اینکه تبلیغات یا ارتباطات یکپارچه‌ی بازاریابی باشد، مجموعه‌ی‌ پیچیده ای از فعالیتهای مرتبط و هماهنگ است. یک کمپین، حاصل یک طرح جامع برای رشته ای از تلاشهای ارتباطی بازاریابی متفاوت اما مرتبط باهم است که در رسانه‌ها و حوزه های ارتباطی بازاریابی مختلف در یک دوره‌ی زمانی معین، ظاهر می شوند. کمپین، با رویکردی استراتژیک و به منظور نیل به مجموعه ای از هدفها و حل کردن یک مشکل معین، طراحی و اجرا می شود. کمپین همچنین یک طرح کوتاه مدت است که معمولا در یک دورهی زمانی یک ساله یا کمتربه کار گرفته می شود بسیاری از آگهی‌ها به صورت پیام‌های تک ضربه ای تهیه و پخش می شوند. به عبارت دیگر، انها بدون اتکا یا ارتباط با اگهی‌های پیش و پس از خود به کار گرفته می‌شوند. شرکت‌هایی که یک آگهی را در یک زمان معین تولید می‌کنند و پی‌درپی، پیام یا هسته‌ی اصلی آن را تغییر می‌دهند، جزئی از یک فرایند درگیر با کمپین نیستند.
بااین حال، بخش عمده ای از تبلیغات ملی و سراسری به عنوان جزئی از یک کمپین با یک درون مایه‌ی چتر گونه که در طول زمان، توسعه می‌یابد، مخاطبان و ذی‌نفعان متفاوت، و رسانه‌ها یا فرصتهای ارتباطی بازاریابی گوناگون، تهیه و پخش می‌شود. کمپین ممکن است متمرکز بر یک ویژگی خاصی از یک محصول یا بر مخاطب معین باشد، یا می تواند دامنه‌ی متنوعی از ویژگی‌ها را پوشش دهد و به تمامی مخاطبان دست پیدا کند. طرح کمپین، اطلاعات مربوط به موقعیت بازارگاه، استراتژی اصلی کمپین، بر استراتژی‌ها و تاکتیک‌های اصلی خلاقیت، رسانه‌ها، و دیگر حوزه های ارتباطی بازاریابی، از جمله ترویج فروش، بازاریابی مستقیم، فروشندگی شخصی، و روابط عمومی را به طور فشرده و خلاصه، عرضه می‌دارد. طرح کمپین، با چارچوب مدونی برای ارزیابی اثربخشی تلاش‌ها پایان می‌یابد. عناصر اصلی یک طرح کمپین ارتباطات یکپارچه‌ی بازاریابی را می توان به صورت زیر ، فهرست کرد:

1- تحلیل موقعیت
◊ تحقیق درباره‌ی محصول و شرکت
تحقیق دربارهی مصرف کننده و ذی‌نفعان
تحلیل بازار
بررسی موقعیت و شرایط رقابت
تحلیل بازارگاه

2- تحلیل سو آت(SWOT)
عوامل درونی: قوت‌ها و ضعف‌ها
عوامل بیرونی: فرصت‌ها و تهدیدها

3-استراتژی کمپین
هدف‌ها
شناسایی و تعیین مخاطبان
جایگاه دهی
استراتژی زمان بندی

4- استراتژی ارتباطی
تحقیق توسعه‌ی پیام
درون مایه‌ی خلاقیت
تاکتیکها و فنون اجرایی و خلاقیت

5- طرح ریزی رسانه‌ای

 6- سایر فعالیت‌های ارتباطی بازاریابی

 7- تخصیص منابع و بودجه بندی

8- روشی و معیارهای ارزیابی کمپین

TOP طراحی و اجرا توسط شرکت هگز انجام گردیده و کلیه حقوق آن محفوظ می باشد.