درباره لوگوی نایک

لوگوی Nike یکی از شناخته ‌شده ‌ترین لوگوهای دنیا است و داستان تولد ساده و حیرت ‌انگیزی دارد. لوگو توسط طراح گرافیکی به نام کرولین دیویدسن در سال 1971 طراحی شد و او فقط 35 دلار برای این طراحی با ارزش دریافت کرد. دیویدسن وقتی برای اولین بار فیل نایت را ملاقات کرد، دانشجوی طراحی گرافیک در دانشگاه ایالت پورتلند بود. فیل نایت در آن زمان دستیار استاد و موسس آینده‌ی Nike بود. وقتی نایت کار روی برند کفش ورزشی خودش را شروع کرد، دیویدسن در ازای ساعتی دو دلار برای نایت کار می‌کرد. دیویدسن لوگوی Nike را خلق کرد؛ یک شکل "تیک‌مانند" که حرکت و سرعت را به ذهن القا می‌کرد. تصویر هم‌چنین شبیه یک بال بود که به نام برند اشاره داشت؛ Nike که از روی الهه‌ی پیروزی یونان نام‌گذاری شده بود. دیویدسن هفده ساعت کار برای نایت انجام داد و درنهایت 35 دلار دریافت کرد. او طراحی برای Nike را تا سال 1975 ادامه داد.

طراحی لوگو | آرم | نشانه | استدیو طراحی گرافیک

لوگو | آرم | نشانه: لوگو نماد و معرف هر برند است، بنابراین طرح آن از اهمیت زیادی برخودار می باشد. اگر یک لوگو خوب طراحی شود، معرف قدرتمند و با ارزشی برای نام تجاری یا برند خواهد بود. از اینرو طراحی یک لوگوی موثر برای یک برند نسبت به سایر اقلام گرافیکی، نیاز به خلاقیت و تلاش بیشتری دارد.
لوگو یا نشانه بیانگر نمادین یک عبارت و یا القاگر یک مفهوم است. آرم مانند امضا که نشانه ای برای اشخاص هستند نشانگر برند و یا موسسه صاحب آرم است. آرم ها در هر جایی که حضور آن موسسه یا شخص یا رویداد صاحب آرم در آن وجود دارد ثبت می گردد و نشاندهنده رد برجای مانده از او در آنجا است

 

تاریخچه لوگو | آرم: سابقه طراحی نشانه به زمانهای بسیار بسیار دور بر می گردد. در طراحی های گرافیکی، طراحی نشانه یکی از تخصصهای رایج و منحصر به فرد به شمار می‌آید. انسانهای اولیه برای انتقال مفاهیم مثلا شکار در یک نقطه، علائمی را روی دیوار غارها ایجاد می کردند. هر کجا آن علامت دیده میشد، مفهوم مشخصی را به مخاطب و بیننده منتقل می نمود.
لوگو نشانه یا علامتی گرافیکی است که سرمایه داران تجاری، موسسات و حتی اشخاص حقیقی، جهت ایجاد تمایز خود از دیگران در دید عموم، از آنها استفاده می‌کنند. لوگوها گرافیکی هستند (سمبول یا آیکون) و یا از نام تجاری سازمان یا موسسه تشکیل شده اند (لوگو تایپ یا ورد مارک).
در دوران حروفچینی با فلز داغ، لوگو تایپ، مجموعه ای از فونت ها و کاراکترها بود. در دوران کنونی که عصر ارتباطات است، کیفیت لوگوی یک شرکت، اغلب مترادف با مرغوبیت یا برند شرکت است.

اصول کلی که برای طراحی یک لوگو می‌بایست در نظر گرفت، عبارتند از:
ساده باشد.
با فرهنگ موضوع همخوانی داشته باشد.
قابلیت تک رنگ شدن را داشته باشد (امروزه لوگوهایی برای یک محصول یا خدمات از یک شرکت طراحی میشوند که نیازی به قابلیت تک رنگ شدن ندارد، به کاربری لوگو در طولانی مدت توجه کنید!).
قابلیت کوچک شدن در ابعاد ۱ سانتی متر را دارا باشد.
ترجیحا دارای فرم هندسی باشد.
وضوح عوامل مورد استفاده در نظر گرفته شود.
تناسب عوامل مورد استفاده کاملا رعایت شود.
منحصر به فرد باشد!

سه نوع کلی برای طراحی لوگو وجود دارد:
نوشتاری (لوگو تایپ یا مونوگرام)
تصویری و علامت اختصاری (پیکتوگرام و آرم)
نوشتاری – تصویری

اینکه کدام یک از این سه نوع طراحی لوگو مناسب است بستگی به برخی از عوامل از جمله وسعت کاری، منحصر به فرد بودن اسم، نوع شغل یا خدمات و عواملی دیگر، دارد.

نمادها در طراحی آرم و لوگو: امروزه به دلیل پرمحتوا کردن لوگو و آرم و همچنین محدودیت تعداد حروف الفبا، یش از قبل از علائم در طراحی لوگو یا آرمها استفاده می‌شود. این علائم، نظیر نشانه ها یا علائم تصویری موجود در ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها، خیابان ها و سایر مکانهای عمومی، ممکن است بر مبنای سنتی نوشتاری باشند.
این نمادها همه جا به چشم می خورند. روی بسته بندی ها، قوطی ها، جعبه ها، روی وسایل نقلیه، کاغذ، در تابلوهای مربوط به تظاهرات، در بازی های عمومی، بازارها، نمایشگاه ها و جشنواره ها.
از آنجا که مدارک مستند دال بر اینند که این امر یعنی استفاده از نمادها، از سرآغاز پیدایش تمدن جریان داشته است، بی مناسبت به نظر نمی رسد که نگاهی کوتاه به تاریخچه چگونگی ارتباط افراد بشر با یکدیگر بیندازید. در حدود ۴۰۰۰۰ سال قبل بشر اولیه که از طریق شکار روزگار می گذراند، به منظور انتقال افکار و امیال خویش به حک علائمی گرافیکی بر صخره ها پرداخت و بدین وسیله کوشید امیال و افکار خویش را از طریق تصویر بنمایاند. از این رهگذر، اندیشه که تا آن زمان صرفا از طریق صوت (زبان) یا حرکات (حالت دستها) بیان می شد، این قابلیت را پیدا کرد که بتواند ثبت گردد و پایدار بماند.
به طور کلی، عموم مردم، کلمه (آرم) را به جای (نشانه) می شناسند.

دو گونه نشانه وجود دارد:
۱- نشانه های دیداری: یعنی هر آنچه با چشم می بینید و با ادراک حسی می شناسید.
۲- نشانه های تصویری: وقتی شماری از نشانه های دیداری ثبت می شوند و در متنی جای می گیریند تبدیل به نشانه های تصویر می شوند.
به اعتقاد پیرس نشانه چیزی است که، جای چیز دیگری را تحت مناسبات یا عناوینی چند در ذهن می گیرد.

در طول تاریخ از نماد که نوعی علامت واحد هویت بصری است، به عنوان ابزاری برای ایجاد ارتباط استفاده شده است. تصور بر این است که انسان پیش از تاریخ با خراش دادن و ایجاد نقش بر دیوار غارهای التامیرا در اسپانیا و لاسکو در فرانسه تلاش داشته تا از این طریق به دیگران اعلان خطر یا آگاهی داده و یا پیام های دیگری را انتقال دهد. باستان شناسان لوازم و ابزارهایی را از یونان باستان یافته اند که بر آنها نقوش و نمادها نیز همچون شکل حروف و رنگ می تواند واکنش های حسی خاصی را در برانگیزد. معنی علائم نما دینی نقش بسته که احتمالا معرف آنها خالق آنها بوده است. بر تابوت های مصری نقوش نمادینی حکاکی شده است که احتمالا نشان از هنرمند خالق آن دارد. در جوامع قرون وسطائی بازرگانان و صنعتگران برای مشخص کردن کالاها یا محصولاتشان از علائم و نمادهای خاصی استفاده می کردند که معرف آنها بود. چاپگران اواخر سده نوزدهم میلادی نیز که به مهارت ها و استادی خود مفتخر بودند بر روی تمامی چاپ نقش های خود نمادهایی را به صورت حرف نشانه یا امضاء چاپ می کردند که معرف حرفه و صنعتگری آنان بوده است. در آغاز سده بیستم نیز گاوچرانان آمریکائی برای مشخص کردن مالکیت دام های خود از علائم انحصاری استفاده می کردند، در واقع آنها از نوعی زبان تصویری استفاده می نمودند که سابق آن به مصریان باستان می رسد.

آرم (علامت): طی سال های گذشته توسط بعضی از استادان دانشکده های هنری در ایران سعی گردید به جای واژه آرم یا لوگو که یک اصطلاح بیگانه بود از واژه نشانه استفاده شود. ولی همانطور که در مباحث قبل اشاره شد واژه نشانه دامنه بسیار وسیع تر و گسترده تر از بحث گرافیک را در بر می گیرد. پس بهتر است از همان واژه آرم یا لوگو که امروز نیز زیاد مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده نمود. طراحی آرم یکی از مهم ترین شاخه های رشته گرافیک محسوب می گردد و معرف هویت و شخصیت یک مجموعه، شخص، شغل و یا هرگونه فعالیت می باشد.
آرم ها در سایر محصولات گرافیکی مانند کارت های ویزیت استفاده می‌شوند. در آنها آرم باید در مکانی قرار گیرد که ترکیب کل کار را بهم نزند و در کنار نوشتار فضایی مناسب و ترکیب بندی چشم نواز داشته باشد. در کنار آرم همواره نام اصلی موسسه محصول یا موضوع درج می گردد.نوع حروف و نحوه قرار گرفتن آن از موارد مهم در کنار طراحی آرم در کارت ویزیت محسوب می شود. مجموع عناصر طراحی شده در کنار نوشته آنرا کامل می سازند.یک آرم خوب و متعادل آرمی است که علاوه بر جنبه های زیبایی شناختی و رساندن مفهوم و موضوع … در هنگام کوچک شدن و قرار گرفتن در کارت ویزیت از زیبایی و گویایی آن کاسته نشود. دونالد آندرسون در کتاب عناصر طرح بیان می کند که تکنیک گاهی اساسی ترین عامل در ساده نمودن جزئیات یک شکل بغرنج و تبدیل آن به یک آرم هنری و قابل درک است و به همین دلیل باید دارای قابلیتهای فراوانی باشد، در اصل یک آرم در حکم امضاء و مهر شخص و یا اشخاص مورد نظر است.

طراحی لوگو تایپ: یکی از عوامل مهم و گاهی مهم ترین ابزاری که در شکل گیری یک هویت خاص مورد استفاده طراحان قرار می گیرد، لوگو است. لوگو تایپ یا نشانه نوشته، اغلب نام خاصی برای یک شرکت، مجموعه یا کالا و گاهی تنها یک نوشته حتی فاقد معنی است که با طراحی خاص و متفاوت ارائه می‌شود تا به اذهان بنشیند. در یک نگاه سریع اولین چیزی که در اکثر اوراق اداری به نظر مخاطبان می رسد لوگوی آن است. بیشترین کاربرد لوگوها آن است که برای مخاطب قابل شناسائی باشند. بنابراین در طراحی لوگو خوانا بودن همراه با متفاوت بودن یا سایر لوگوهای هم موضوع، یک اصل است. لوگو باید قابل درک، تاثیر گذار بوده و در ذهن بیننده باقی بماند. لوگو از سرمایه های معتبر یک شرکت محسوب می شود که حتی با ارتقاء یک شرکت همچنان نام و لوگوی آن ثابت می‌ماند.

طراحی لوگو برای نشانه یک شرکت تولیدی یا خدماتی متفاوت است. هر چند که خوانایی و سادگی از اصول طراحی لوگو است اما، لوگویی که برای یک موسسه با دامنه فعالیت ها و مخاطبین محدود طراحی می‌شود می تواند اندکی با دشواری خوانده شود و چندان ساده نباشد.
لوگو ابزار با ارزشی جهت شناخت سریع تر شرکت به حساب می آید و در واقع، سمبلی است که مشخصات شرکت را نمایان می سازد. زمانی که یک لوگو تایپ در صفحه سربرگ قرار می گیرد به عنوان بخشی از هویت شرکت تلقی می گردد.
یک لوگوی ایده آل بایستی در یک نظر پیام خود را بیان نماید و احساس مخاطب را نسبت به شرکت برانگیخته و نمایان سازد. حال این لوگو ممکن است کلیه عملکرد مورد نظر شرکت را بیان نکند.

در هر صورت یک لوگو تایپ باید دارای خصوصیات عمومی زیر باشد:
الف) عملکرد شرکت را نشان دهد.
ب) شناخته شده باشد.
ج) متنوع و متفاوت با لوگو تایپ همنوع خود باشد.

در صورتی که لوگو تایپ یک شرکت دچار تغییرات و دگرگونی اساسی شود مخاطبان آن فکر می کنند که نوع مالکیت شرکت تغییر کرده است. بایدتوجه داشت که جدید ساختن لوگوی موجود با استفاده از لوگوی قدیمی بهتر از کنار گذاشتن لوگوهای قدیمی و یا روی آوردن به یک لوگوی جدید می باشد. نقش لوگو در ایجاد ارتباط و انتقال مفاهیم، نقشی کلیدی و بسیار پر اهمیت است.

نوشتار و طراحی حروف: عنوان اصلی و نوشته ها از عوامل بصری اصلی در طراحی اوراق هستند، وجود آنها در صفحه یک امر ضروری جهت هدایت چشم به سمت موضوع مورد نظر می باشد. نوشته‌ها باید خوانا بوده و مزاحم عناصر دیگر در صفحه نباشد.
هنگام طراحی کارت، سربرگ و پاکت باید به این نکته توجه داشت که نوشته ها نباید با عناصر دیگر تداخل پیدا کنند. چون سایز کارت ویزیت سبب می شود که فضای بسیار محدودی برای رساندن سریع اطلاعات وجود داشته باشد، باید از نوشته به صورت مختصر، مفید و قابل انتقال بهره گرفت. قرار نگرفتن صحیح نوشته ها در صفحه و حجم زیاد باعث نازیبایی آنها و سردرگمی مشتری می‌شود. و همچنین باعث می شود که مشتری متوجه خدمات شرکت نشود. یکی از عوامل شکست و ناموفق بودن در طراحی ست اداری، وجود نوشته های نا متعادل و نازیبا و قرار نگرفتن در جای درست است.
(طراحی حروف) واحد اندازه گیری حروف، پوینت point نامیده می شود. هر چه پوینت بیشتر باشد حروف بزرگتری خواهد داشت. فضای بین خطوط لیدینگ leading نامیده می شود. هر چه که عدد لیدینگ بیشتر باشد، فضای گسترده تری را در اختیار دارید.
فضای نوشتاری ممکن است به صورت حروف با وزن های مختلف در صفحه قرار گیرند، وزن های به میزان ضخامت یا سنگینی حروف باز می گردد. شکل و نوع حروف در زیبایی کار تاثیر گذار است. باید بدانید از چه فونت و نوشته ای برای موضوع مورد نظر استفاده کنید. یکی از مهمترین عوامل زیبا شدن طراحی حروف، اهمیت دادن به خطوط افقی و عمودی است.
امروزه وجود کامپیوترها امکانات جدیدی از نظر شکل و نوع حروف و انواع قلم (فونت) در اختیار ما قرار می دهد.

رعایت نکات زیر در طراحی باعث زیباتر شدن آن میشود:
۱- مطالب و نوشته ها باید به اندازه ای باشد که به راحتی خوانده شوند.
۲- خواندن ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک برای مخاطب آسان تر از خواندن حروف صرفا بزرگ است.
۳- خواندن خطوط طولانی در نوشته ها، چشم را خسته می کند.
۴- فضای نوشتاری که راست چین یا چپ چین است، آسان تر از نوشته ای خوانده می شود که وسط چین باشد.
۵- نوشته سفید روی زمینه سیاه سخت تر خوانده می شود، همچنین نوشتار رنگی، به ویژه روشن به سختی خوانده می شود. معمولاً اگر نوشته تیتر، بزرگ و یا با حرف توپر و به صورت رنگی روی پس زمینه های تیره و روشن تایپ شود، ممکن است در بعضی موارد خیلی زیبا نباشد.
۶- حروف توپر، فشرده، یا ایتالیک فقط برای بخش های مهم استفاده می شود، چرا که آن ها چشم را خسته می کند.

۷- فضای نوشتاری خلوت معمولا راحت تر از فضای نوشتاری شلوغ خوانده می شود.

1. Preliminary Work Is a Must

Post Image

Preliminary sketches are an important first step in designing an effective logo.

These can be as simple as paper and pen drawings or drafts made using a vector program, such as Illustrator.

The bottom line is that you compromise the final result if you rush, or skip, this step.

Start with 20 to 30 sketches or ideas and then branch out to create variations of the original ideas.

If nothing seems to work, start over and begin sketching new ideas.

An effective graphic designer will spend more time on this preliminary work than any other step in the design process.

2. Create Balance

Balance is important in logo design because our minds naturally perceive a balanced design as being pleasing and appealing.

Keep your logo balanced by keeping the “weight” of the graphics, colors, and size equal on each side.

Though the rule of balance can occasionally be broken, remember that your logo will be viewed by the masses, not just those with an eye for great art, so a balanced design is the safest approach.

3. Size Matters

When it comes to logo design, size does matter. A logo has to look good and be legible at all sizes.

A logo is not effective if it loses too much definition when scaled down for letterheads, envelopes, and small promotional items. The logo also has to look good when used for larger formats, such as posters, billboards, and electronic formats such as TV and the Web.

The most reliable way to determine if a logo works at all sizes is to actually test it yourself.

Note that the smallest scale is usually the hardest to get right, so start by printing the logo on a letterhead or envelope and see if it is still legible.

You can also test for large-scale rendering by printing a poster-sized version at a print shop.

4. Clever Use of Color

Post Image

Color theory is complex, but designers who understand the basics are able to use color to their advantage.

The basic rules to keep in mind are:

  • Use colors near to each other on the color wheel (e.g. for a “warm” palette, use red, orange, and yellow hues).
  • Don’t use colors that are so bright that they are hard on the eyes.
  • The logo must also look good in black and white, grayscale, and two colors.
  • Breaking the rules sometimes is okay; just make sure you have a good reason to!

Knowing how colors evoke feelings and moods is also important. For example, red can evoke feelings of aggression, love, passion, and strength.

Keep this in mind as you try out different color combinations, and try to match the color to the overall tone and feel of the brand.

Playing around with individual colors on their own is another good idea. Some brands are recognizable solely by their distinct color.

For example, when you think of John Deere, you think of the “John Deere green” color, and this sets this brand apart from its competitors and, more importantly, makes the brand all the more recognizable.

5. Design Style Should Suit the Company

Post Image

You can use various design styles when creating a logo, and to pick the right one, you should have some background information about the client and the brand.

A recent trend in logo design is the Web 2.0 style of 3D-looking logos, with “bubbly” graphics, gradients, and drop shadows.

This style may work well for a Web 2.0 website or tech company, but may not be effective for other kinds of brands.

Research your client and its audience before you begin your preliminary work.

This will help you determine the best design style from the start and save you from having to return repeatedly to the drawing board.

6. Typography Matters… a Lot!

Choosing the right font type and size is much more difficult than many beginner designers realize.

If your logo design includes text, either as part of the logo or in the tagline, you will need to spend time sorting through various font types — often, dozens of them — and testing them in your design before making a final decision.

Try both serif fonts and sans-serif fonts as well as script, italics, bold, and custom fonts.

Consider three main points when choosing a font to accompany your logo design:

  • Avoid the most commonly used fonts, such as Comic Sans, or else your design may come off as amateurish.
  • Make sure the font is legible when scaled down, especially with script fonts.
  • One font is ideal, and avoid more than two.

Strongly consider a custom font for your design. The more original the font, the more it will distinguish the brand. Examples of successful logos that have a custom font are Yahoo!, Twitter, and Coca Cola.

7. The Goal IS Recognition

Post Image

The whole point of creating a logo is to build brand recognition. So, how do you go about doing this?

Well, it varies from case to case, but the goal with the logo is for the average person to instantly call the brand to mind.

A few examples of this are the logos for Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s, and Nike.

Just a glimpse of any of these logos is all you need to recognize the brands.

The key to making a popular and recognizable logo is to combine all of the elements discussed in this article: size, style, color, typography, and originality.

Overlooking any of these during the design process will impair the quality of your final design. Examine your own logo design and see whether it meets all of these criteria.

A quick test to determine if your logo is recognizable enough is to invert it using any graphic design software and see if you can still recognize the brand. Additionally, you should mirror the logo and see if it’s easily recognizable in this state.

Keep in mind that logos aren’t always seen head-on in real world situations, for example, on the side of a bus or a billboard that you drive by.

Therefore, you should make sure to view your logo design from all angles and ensure that it’s recognizable from any direction before submitting it to your client.

8. Dare to be Different

To stand out from the competition, you must distinguish yourself as a designer with a distinct style. Rather than copy another design or style, be innovative and stand out from the crowd.

So, how can you be different? Try breaking the rules of design and taking risks.

Try a variety of styles to find the one that works best for your client. Try different color combinations until you find one that makes your design truly original.

Have fun with the design program you use, and keep tweaking the design until you feel you’ve got it right.

9. K.I.S.S. (Keep it Simple, Stupid)

Post Image

The simpler the logo, the more recognizable it will be.

For example, the Nike swoosh is an extremely simple logo and is also one of the most recognizable in the world.

Follow the K.I.S.S. rule right from the start of the design process, when you are brainstorming ideas and doodling sketches.

Often, you’ll find that you start with a relatively complicated design and end up with a simpler version of it in the end.

Work the design down to its essentials and leave out all unnecessary elements.

10. Go Easy on Effects

Adobe Illustrator, Freehand, Photoshop, and other graphic design programs are extremely powerful tools and have many filters and effects that you can apply to your logo, but don’t get carried away!

There’s a time and place for these powerful tools, but it is not necessarily to design a logo.

Of course, playing around and seeing whether they enhance a logo is fine, but just remember that simplicity is key.

11. Develop a Design “Assembly Line”

To produce consistently high-quality logos, you need to develop your own design process, or “assembly line.” This should include the following steps:

  • Research
  • Brainstorm and generate ideas
  • Preliminary sketches
  • Develop vector designs
  • Send to client
  • Add or remove anything the client wants
  • Finalize the design and resubmit to client

Although you may want to tweak the order slightly, you should follow these basic steps with each logo design.

This will help you streamline your work, stay organized, maintain focus, and deliver better quality and more consistent results with each job.

12. Use Other Designs for Inspiration Only!

The last rule for designing an effective logo is quite simple: don’t copy other designers’ work! While there’s nothing wrong with being inspired by other designers, copying another person’s ideas or work is morally and legally wrong.

Gallery websites exist that let you use vector art images free of charge, with proper attribution

TOP طراحی و اجرا توسط شرکت هگز انجام گردیده و کلیه حقوق آن محفوظ می باشد.