هدف غایی هر کسب و کاری، جذب مشتری می‌باشد و من برای این کار فقط و فقط دو راه می‌شناسم: بازاریابی و خلاقیت. پیتر دراکر
من توت فرنگی و کیک خامه‌ای خیلی دوست دارم اما ماهی‌ها کرم دوست دارند. بنابراین هرموقع ماهی گیری می‌روم سر قلابم کرم می‌زنم نه کیک خامه‌ای یا توت فرنگی. فیلیپ کاتلر

بازاریابی هگز

بازاریابی هگز

بازاریابی یکی از مؤلفه‌هایی که بر موفقیت کسب و کارها تأثیر می‌گذارد،بازاریابی است که با مشتری باعث تعامل می‌شود تا محصول را متناسب با نیاز مشتری تولید کنند. فعالیت‌های گسترده‌ای در این حوزه  وجود دارد که بر موفقیت کارآفرینان تأثیر می‌گذارد.
مفهوم بازاریابی بر این اصل استوار است که هدف کسب و کار تولید و عرضه محصول متناسب با نیازها و خواست‌های مشتری باشد. بعضی بنگاه‌ها بر این باور هستند که توجه به محصول نقش محوری قرار دارد، پس آنها توجه اصلی خود را بر این می‌گذارند که محصول خود را ارتقا دهند. برای این منظور آنها از طریق نوآوری محصول خود را ارتقا می‌دهند تا از این طریق آن را در بازار بفروشند. کاتلر مکاران (۲۰۰۲) رویکرد جدیدی را تبیین کرده‌اند که بازاریابی محور آن است. آنها تصریح می‌کنند بر اساس مفهوم بازاریابی، رسیدن به اهداف سازمان بستگی به مشخص کردن نیازها و خواست‌های بازار هدف و نحوه تأمین آنها با کارآمدی بیشتری از رقبا دارد. بنابراین، رویکرد بازار محور اصولا بر مصرف کننده متمرکز است تا محصول.  در این فرآیند، مفهوم کلیدی در مبادله نهفته است که طی آن خریدار پول پرداخت می‌کند و به ازای آن محصول دلخواه خود را دریافت می کند. گروهی از خریداران که یک محصول را خریداری می‌کنند، در واقع بازار آن محصول را تشکیل می‌دهند. هر یک خریداران ممکن است دلیل خاصی برای خرید داشته باشند؛ یکی مبنای خرید خود را بر برند و دیگری ممکن است تنها کیفیت محصول را مد نظر قرار دهد. خود قیمت محصول برای گروهی از مردم، عامل تعیین کننده‌ای برای خرید است. خریدار دیگری، ایمنی محصول را محور اصلی تصمیم گیری قرار می‌دهد. هر چند جمع شدن همه عوامل فوق در یک کالا بسیار دشوار است، تولیدد کننده باید بر اساس تغییرات سلیقه و خواست مردم، محصول را به بازار عرضه کند و این موضوعی است که در قلب بازاریابی قرار دارد، در غیر این صورت بازار خود را به تدریج از دست خواهد. عناصر بازاریابی که پایه راهبرد بازاریابی قرار دارد، به شرح زیر تقسیم می‌شود:
• تحقیقات بازار که محور اصلی آن جمع آوری اطلاعات مصرف کنندگان و تحلیل آنهاست. در این زمینه شناخت میزان علاقه مندی آنها به محصول، موضوع اساسی است. همچنین آگاهی از دیدگاه مصرف کنندگان در خصوص محصول جدید موضوع مهم دیگر است.
• بخش بندی بازار  STP  به این مفهوم است که بازار به گروه های متفاوتی از خریداران با نیازهای متفاوت تقسیم شود. این بخش بندی شاید براساس ویژگی‌ها و رفتار کسانی باشد که محصول مشخصی را در خواست می‌کنند. (کاتلر، ۲۰۰۲). بخش بندی بازار ممکن است بر حسب جنس،سن، مکان جغرافیایی،سوابق فرهنگی، مناطق شهری- روستایی یا ترکیبی از آنها باشد.
• برندسازی به هویت مشاهده پذیر یک محصول یا کمپانی اختصاص دارد. این ممکن است نام یا لوگو باشد که در ادبیات به نام علامت تجاری شناخته شده است. با گسترش وسعت پوشش رسانه‌های گروهی و دسترسی مصرف کنندگان به آنها، برندسازی در مرکز ثقل راهبرد بازاری قرار دارد. ایجاد تصور و باور در مصرف کننده از طریق ایجاد اعتماد با ارائه محصول با کیفیت در این فرآیند نقش اساسی دارد.

بازاریابی چیست؟
بازاریابی یک فرآیند اجتماعی و مدیریتی است که به وسیله آن ،افراد و گروه ها، از طریق تولید و مبادله کالاهای مفید و با ارزش با یکدیگر ، نیازها و خواسته‌های خود را،عرضه و مبادله با دیگران ،تامین می کنند.

مدیریت بازاریابی را به عنوان - هنر و علم انتخاب بازارهای هدف سودآور- و - جذب ،حفظ و افزایش مشتریان از طریق خلق ،مبادله و ارائه ارزش‌های برتر- به آنها تعریف کرد.

.

.

.

چه کسی بازاریاب است؟
بازاریاب‌ها و مشتریان بالقوه  بازاریاب کسی است که به دنبال یک پاسخ است. این پاسخ می تواند جلب توجه،خرید کردن، رای دادن یا کسب حمایت مالی طرف مقابل باشد که «مشتری بالقوه» نامیده میشود. اگر دو طرف یک مبادله به دنبال فروش یک محصول به یکدیگر باشند، ما هر دو طرف را یک بازاریاب می نامیم.
وظیفه‌ي بازاریاب ها تنها ایجاد تقاضا برای محصولات شرکت است.

.

.

.

رویکرد شرکت‌ها نسبت به بازار

سیر تکامل فلسفه‌های بازاریابی :

  • دیدگاه تولید
  • دیدگاه مبتنی بر محصول
  • دیدگاه مبتنی بر فروش
  • دیدگاه مبتنی بر بازاریابی
  • دیدگاه بازاریابی کل‌نگر
TOP طراحی و اجرا توسط شرکت هگز انجام گردیده و کلیه حقوق آن محفوظ می باشد.